پوست به عنوان اولین لایه محافظ بدن و عنصر زیبایی و جوانی ما، باید مورد توجه و مراقبت‌های ویژه‌ای قرار بگیرد. امروزه همه به دنبال درمان جوش و داشتن پوست صاف هستند تا با ظاهری درخشان، اعتماد به نفس بیشتری بگیرند. درمان جوش و جای جوش به عنوان یکی از مشکلات پوستی رایج که تأثیر زیادی روی زیبایی ظاهر ما دارد کمی سخت است. برای درمان جوش باید اول به دنبال علت جوش زدن باشید؛ بعد از آن با روش‌های درمان جوش و راه‌های رسیدن به پوست شفاف آَشنا می‌شوید و پروسه درمان خود را شروع می‌کنید.

در این مقاله از بیا تو عروسی “راهنمای معرفی باغ تالار عروسی“ قرار است به شما راهکارهای درمان جوش در مدت زمان بسیار کوتاه را بگوییم. قطعاً برای شما پیش آمده که درست قبل از مهمانی و یا قرار مهم ناگهان یک جوش از ناکجا آباد روی صورت شما ظاهر شود. برای اینکه از شر آکنه‌های خود خلاص شوید، در ادامه همراه ما باشید.

درمان جوش

چرا صورتم جوش میزنه ؟

برای درمان جوش اول باید دنبال علت آن بگردید. این یک بیماری رایج است که تقریباً همه مردم دنیا با آن مواجه می‌شوند. علت جوش زدن می‌تواند مختلف باشد و به عوامل متعدی برمی‌گردد. در ادامه به اصلی‌ترین علت‌های جوش زدن صورت اشاره می‌کنیم.

  • افزایش چربی بدن

یکی از اصلی‌ترین علت‌های جوش زدن، تولید چربی زیاد است. زمانی که کبد شما درست کار نکند، بدن چربی بیشتری تولید کرده و باعث جوش صورت، کمر و سر می‌شود.

  • تغییرات هورمونی

در دوره‌های مختلف زندگی، تغییرات هورمونی بیشترین تأثیر خود را به شکل جوش نمایان می‌کند. این دوره شامل بلوغ، نوجوانی، تغییرات تیروئید، قاعدگی، بارداری، مصرف قرص‌های هورمونی و ... است.

  • انسداد منافذ پوست

هنگامی که منافذ پوست بسته می‌شوند، باکتری و چربی‌ها زیر پوست تجمع کرده و باعث ایجاد عفونت و التهاب به شکل جوش می‌شوند.

درمان جوش

  • عوامل خارجی

استفاده از محصولات آرایشی ناسازگار با پوست، آلودگی هوا، تماس مستقیم با مواد شیمیایی، استفاده از ابزارهای آلوده مانند ژیلت، لمس پوست با دست و یا روبالشی کثیف ... نیز می‌تواند عامل جوش زدن شما باشد.

  • عوامل استرس زا

استرس، نگرانی‌های روزمره، کمبود خواب و سبک زندگی نامناسب نیز ممکن است باعث شود تا شما به دنبال راه‌های درمان جوش بیافتید.

به طور کلی جوش زدن نتیجه ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی است که باعث ایجاد التهاب، قرمزی، ایجاد آکنه، لک و جای جوش می‌شود. با شناخت عواملی که باعث جوش زدن می‌شود، به راحتی می‌توانید به درمان جوش و جای جوش صورت خود بپردازید. 

درمان جوش

از کجا بفهمیم چرا جوش میزنیم ؟

تشخیص دقیق علت جوش زدن فقط توسط یک پزشک متخصص پوست باید انجام شود. دکتر کلینیک های پوست و مو تهران می‌تواند با بررسی نوع پوست، عادات بهداشتی، عوامل تحریک کننده پوست، سابقه بیماری، درمان‌های قبلی و … متوجه علت جوش زدن شما شده و درمان جوش صورتتان را شروع کند. 

دکتر پوست برای شروع از شما یک چک آپ کامل خون و سونوگرافی کامل شکم می‌خواهد. آزمایش خون مشخص می‌کند که شما مشکل هورمونی، کبد چرب، تیروئید، آلرژی و یا عفونت پنهان دارید. سونوگرافی شکم هم برای بررسی وجود کیست تخمدان، بررسی رحم و کبد چرب انجام می‌شود.

با انجام این آزمایشات دکتر شما علت جوش شما را تشخیص داده و سپس درمان جوش و آکنه شما را آغاز می‌کند. 

برای پوست صاف و بدون جوش چی بخورم ؟

تغذیه سالم و مناسب می‌تواند از التهاب پوست جلوگیری کرده و یک پوست شفاف به شما بدهد. در ادامه چند مورد از غذاهایی که به شما برای داشتن پوست صاف و بدون جوش کمک می‌کند را معرفی می‌کنیم. 

  • آنتی اکسیدان‌ ها

 میوه‌ها و سبزیجات تازه مثل کیوی، پرتقال، توت فرنگی، کلم بروکلی و … سرشار از آنتی اکسیدان هستند که به درمان جوش و کاهش التهاب کمک می‌کنند. 

  • امگا 3

 ماهی چرب مثل سالمون و قزل آلا، بادام، گردو و … سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به حفظ سلامت پوست و مو کمک می‌کنند. 

  • ویتامین c

 میوه‌ها و سبزیجاتی مانند نارنگی، کیوی، پرتقال، تمشک، فلفل قرمز، توت فرنگی و … به عنوان منبع ویتامین سی شناخته می‌شوند. ویتامین سی به طرز شگفت انگیزی به تولید کلاژن و درمان جوش کمک می‌کند. 

  • آب کافی

 رطوبت پوست باید همیشه در سطح قابل توجهی باشد. مصرف آب کافی باعث می‌شود تا پوست رطوبت لازم را داشته باشد و از خشکی و ترشح بیش از حد چربی جلوگیری کند. اگر موهای شما آسیب دیده و به دنبال درمان آن هستید مقاله کراتین مو چیست و راه‌های درمان موهای آسیب دیده را بخوانید.

  • فیبر

 میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل و … حاوی فیبر هستند که به تنظیم سطح هورمون‌ها و درمان جوش کمک می‌کنند. 

در کنار تغذیه مناسب، شما باید از داروهایی برای درمان جوش و رسیدن به پوست شفاف کمک بگیرید که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم. 

درمان جوش

 درمان جوش به خاطر کبد چرب چگونه انجام می شود ؟

همان طور گفتیم عملکرد نا کافی کبد، باعث به هم ریختن بدن و افزایش چربی پوست می‌شود و به شکل جوش صورت، کمر و سر ظاهر می‌شود. به هر حال هر مشکلی یک راه حلی دارد؛ اگر جواب آزمایش شما کبد چرب را نشان می‌دهد، می‌توانید از درمان خانگی جوش و کبد چرب استفاده کنید.

درمان خانگی جوش و کبد چرب چیست ؟

قبل از هر چیز توصیه می‌کنیم که برای درمان جوش و هر نوع بیماری مانند کبد چرب به پزشک متخصص مراجعه کنید. درمان خانگی جوش ناشی از چربی، پروسه ساده‌ای دارد:

  • آبلیمو برای درمان جوش :

 هر روز ناشتا این ترکیب را بخورید: آبلیمو ترش آب جوش عسل خاک شیر. این یک معجون است که به درمان فوری جوش کمک کرده و کبد شما را پاکسازی می‌کند. 

  • ریور گل برای درمان جوش :

 هر روز 3 مرتبه قرص ریور گل را مصرف کنید. این قرص با پاکسازی کبد، به درمان جوش ها کمک می‌کند. 

  • ژل آکنومیس برای درمان جوش :

یکی از بهترین ژل‌ها برای درمان فوری جوش ، ژل آکنومیس است. اگر جوش قرمز و ملتهب دارید، به جای دست زدن به آن، از این ژل استفاده کنید. قبل از هر چیز اول کمی از ژل را روی پوست خود تست کنید تا مطمئن شوید به آن حساسیت ندارید. اگر سوزشی حس نکردید و پوست شما ملتهب نشد، یک شب درمیان آن را روی جوش های خود بزنید و صبح پاک کنید. 

  • کاسنی برای درمان جوش :

شب‌ها قبل خواب یک فنجان عرق کاسنی و شاطره بخورید. کاسنی یک داروی عالی برای کبد چرب که در صورت منظم مصرف کردن آن به زودی نتیجه درمان جوش و کبد خود را مشاهده می‌کنید. 

  • فست فود ممنوع :

در این مدت از غذاها و خوراکی‌های چرب مانند نوشابه، چیپس، پنیر پیتزا، فست فود و … خودداری کنید. 

درمان جوش به خاطر تیروئید

تیروئید یکی از عواملی است که هم باعث ریزش مو و هم جوش صورت می‌شود. با یک آزمایش خون ساده متوجه می‌شوید که تیروئید شما در چه وضعیتی است. اگر مشکل از تیروئید بود، باید به پزشک متخصص غدد مراجعه کرده و داروهای تیروئید مصرف کنید. بعد از مصرف داروها متوجه بهبود و درمان جوش خود می‌شوید و پس از مدتی، پوست شفاف شما ظاهر می‌شود. 

در کل هر گونه بیماری هورمونی باید تحت نظر پزشک متخصص درمان شود پس برای درمان جوش ناشی از مشکلات هورمونی، اول بیماری اصلی خود را درمان کنید و بعد از آن به سراغ درمان جای جوش بروید. 

 درمان جوش با مزونیدلینگ

مزونیدلینگ صورت و میکرونیدلینگ صورت دو تا از روش‌های درمان فوری جوش است که تا حد زیادی پوست شما را ترمیم می‌کند. با مزونیدلینگ می‌توانید جلوی جوش زدن را بگیرید و به صورت عمقی پوست خود را درمان کنید. در سالن های زیبایی تهران و کلینیک‌های زیبایی می‌توانید با خیال راحت به درمان جوش های خود با این روش بپردازید.

درمان جوش

  • فرق مزونیدلینگ با میکرونیدلینگ چیست ؟

در این دو روش از دستگاهی با سوزن‌های نازک استفاده می‌کنند و پوست شما را به صورت عمقی خراش می‌دهند تا درمان جای جوش زودتر جواب دهد. در روش مزونیدلینگ برای درمان جوش از
آمپول‌های مخصوص برای تزریق زیر پوست استفاده می‌کنند. با این روش پوست شما از درون خودش را ترمیم می‌کند. 

درمان فوری جوش 

استفاده از ماسک‌های درمان خانگی جوش می‌تواند مناسب‌ترین درمان جوش و جای آن باشد. در مقاله

 طرز تهیه ماسک‌های خانگی پوست به طور کامل درمان فوری جوش را توضیح دادیم. در کل استفاده از ژل‌های شست و شو ضد آکنه، ژل‌های حاوی هیلارونیک اسید، مصرف آب زیاد، تغذیه سالم، عوض کردن مرتب روبالشی و البته مصرف داروهای پزشک خود تا حد زیادی می‌تواند به درمان جوش شما کمک کند. 

درمان جوش

سخن پایانی

در پایان این مقاله باید به اهمیت روتین مراقبت از پوست و داشتن یک پوست صاف و بدون جوش اشاره کنیم. پوست به عنوان لایه محافظتی بدن باید در سلامت کامل باشد؛ شما در مقاله پیدا کردن روتین پوستی می‌توانید روتین مناسب پوست خود را پیدا کنید. 

همچنین مهم است به خاطر داشته باشید که هر پوستی شایستگی مراقبت و توجه را دارد. روش‌های درمان جوش برای هر کس متفاوت است و قطعاً روش‌های گفته شده در این مقاله برای همه پاسخگو نیست. بنابراین مشاوره پزشک متخصص را جدی بگیرید تا درمان فوری جوش خود را هر چه زودتر آغاز کنید. 

پوست شما شایسته بهترین مراقبت است، بنابراین هر چه زودتر درمان جوش خود را برای رسیدن به پوست صاف شروع کنید. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا گام‌های اولیه را برای رسیدن به هدفتان بردارید.