انتخاب همسر در طول زندگی یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که می‌گیرید. این آدم قرار است تأثیر بسیار زیادی در زندگی بگذارد برای همین باید با دقت او را انتخاب کنید. ازدواج کردن با فرد مناسبی که با ویژگی و معیار های انتخاب همسر شما همخوانی داشته باشد، می‌تواند یک رابطه عاطفی سالم و البته پایدار برایتان بسازد.

این مقاله از بیا توعروسی “راهنمای معرفی باغ تالار عروسی“ راهنمای شما در انتخاب همسر خواهد بود. معیارهای انتخاب همسر بسیار گسترده و متنوع هستند و به ارزش‌ها، اولویت‌ها و نیازهای شما بستگی دارند. هرچند شما معیار های انتخاب همسر مشخصی در زندگی دارید اما برخی از این ویژگی‌ها عمومیت دارند و در کنار هم می‌توانند راهنمای خوبی برای انتخاب شریک زندگی شما باشند. نکاتی که در این مقاله آورده شده را جدی بگیرید تا همسر خوب و مناسب خود را انتخاب کنید.

انتخاب همسر

کی آماده ازدواج می شویم ؟

قبل از اینکه شما در آدم‌های دیگر به دنبال یک همسر خوب بگردید، باید ببینید که واقعاً برای ازدواج کردن آماده هستید یا نه؟ آماده باش برای ازدواج به معنی پذیرش واقعیت‌ها و نیازهای زندگی مشترک است. آمادگی ازدواج زمانی فرا می‌رسد که شما برای ایجاد هماهنگی در برنامه ریزی زندگی مشترک، اشتراک گذاشتن مسئولیت‌ها و زمان گذاشتن برای رابطه عاطفی آماده هستید.

اگر بخواهیم از دیدگاه روانشناسی به داستان ازدواج نگاه کنیم، تشخیص آمادگی برای ازدواج یک فرآیند پیچیده و بر اساس تجربه‌ها، احساسات و شرایط شخصی فرد متفاوت است. با این حال می‌توانید به عواملی که در ادامه آوردیم توجه کنید تا بیشتر درباره آمادگی خود برای ازدواج بفهمید.

  • انتخاب همسر - شناخت خود

آگاهی از خود و شناخت درست از ارزش‌ها، نیازها، خواسته‌ها و هدف‌هایتان در زندگی مهم است. آمادگی برای ازدواج زمانی رخ می‌دهد که بتوانید خود را به طور صادقانه درک کنید و بدانید که به دنبال چه نوع رابطه‌ای هستید.

  • انتخاب همسر - روابط عاشقانه قبلی

نگاهی به تجربه‌های قبلی رابطه عاطفی خود بیاندازید؛ آیا به درستی از آن‌ها درس گرفتید؟ یا برای بهبود رابطه و مشکلات گذشته خود تلاش کردید؟ این موارد می‌تواند نشان دهنده آمادگی شما برای شروع یک رابطه پایدار و مستحکم باشد.

  • انتخاب همسر - رشد شخصی

پیشرفت و رشد در جنبه‌های مختلف زندگی، شغلی، تحصیلات، اهداف شخصی و روحیه مثبت نشان دهنده آمادگی شما برای شروع زندگی مشترک است. اگر می‌خواهید ببینید که واقعاً برای ازدواج آماده هستید یا نه، به زندگی خود نگاه کنید؛ مستقل شدید؟ توانایی مدیریت زندگی شخصی خود را دارید؟ می‌توانید بین مسائل مهم زندگیتان تعادل ایجاد کنید؟

جواب‌ها را کنار هم بگذارید و خود را بسنجید؛ کسی شما را قضاوت نمی‌کند پس با خودتان روراست باشید. اگر فکر می‌کنید ازدواج کردن برای شما زود است خود را سرزنش نکنید. یکی در 20 سالگی ازدواج می‌کند و چند زندگی مشترک ناموفق را پشت سر می‌گذارد؛ یکی هم در 40 سالگی با فرد درستی ازدواج می‌کند و به قول معروف خوشبخت می‌شود.

انتخاب همسر

  • انتخاب همسر - استقلال مالی و مسئولیت پذیری

اگر کسی بگوید که پول چیز مهمی نیست و می‌توانید بعداً با هم به آن فکر کنید چه جوابی به او می‌دهید؟ مسئله مالی در این دوره به قدری مهم است که اگر شما و شریک زندگیتان به صورت مستقل درآمد نداشته باشید، قطعاً به مشکل خواهید خورد. همان طور که گفتیم استقلال مالی یکی از نشانه‌های رشد شخصی است و باید جدی گرفته شود. البته این را فراموش نکنید که زندگی مشترک یعنی به اشتراک گذاشتن زندگی‌های مستقل خود پس باید هر دوی شما در کنار یکدیگر از درآمدهای خود استفاده کنید.

  • انتخاب همسر - ارتباط گرفتن با اطرافیان

توانایی برقراری و حفظ روابط سالم با دوستان و آشنایان مهارت مهمی است. وقتی شما قبل از ازدواج رابطه سالمی با اطرافیان خود برقرار کنید نشان می‌دهد که برای انتخاب همسر و شروع زندگی مشترک آماده شدید.

معیار های انتخاب همسر چیست ؟

حالا که متوجه شدید آماده ازدواج کردن هستید یا نه، می‌توانید در انتخاب همسر موفق عمل کنید. در این بخش به شما ویژگی‌هایی را می‌گوییم که هنگام انتخاب همسر باید آن‌ها را در نظر بگیرید. فراموش نکنید ازدواج فقط تصمیمی نیست که دو نفر برای شروع زندگی مشترک در کنار یکدیگر می‌گیرند؛ بلکه یک سفری است که به سوی رشد، توسعه و ارتقاء شخصیتی هر کدام از شما منجر می‌‌شود.

  • انتخاب همسر - ویژگی های شخصیتی

در انتخاب همسر باید اول از همه به ویژگی‌های شخصیتی او توجه کنید. مهم‌ترین ویژگی‌ها می‌تواند شامل صداقت، اعتماد به نفس، جنتلمن بودن، همراهی و همدلی، احترام، باور به ارزش‌های درست، متعهد بودن و ... باشد.

  • انتخاب همسر - ارزش ها و باور ها

مطمئن شوید که ارزش‌ها و باورهای فردی که انتخاب می‌کنید با ارزش‌های شما همخوانی داشته باشد. این شامل اعتقادات مذهبی، ارزش‌های خانوادگی، نگرش به مسائل اجتماعی جامعه و مقوله‌های مهم دیگر است.

  • انتخاب همسر - سبک زندگی

سبک زندگی شما در انتخاب همسر تأثیر زیادی می‌گذارد پس باید فردی را انتخاب کنید که سبک زندگی یکسانی با شما داشته باشد یا حداقل تا جایی که مشکلی به وجود نیاورد با سبک شما همخوانی داشته باشد.

انتخاب همسر

  • انتخاب همسر - هدف ها و آرزو ها

وقتی به سراغ انتخاب همسر می‌روید، مهم است بدانید که هدف و آرزوهای شریک زندگیتان چیست و می‌خواهد در زندگی به کجا برسد. این شامل اهداف شغلی، تحصیلی، خانوادگی و زندگی مشترکتان می‌شود پس آن را جدی بگیرید.

  • انتخاب همسر - تعاملات اجتماعی

انتخاب همسر همیشه پر از چالش کوچک و بزرگ است. فردی که شما با معیار های ازدواج خود می‌سنجید، ممکن است ارتباطات مختلفی با آدم‌های دیگر داشته باشد. ممکن است این ارتباطات برای شما آزار دهنده باشد یا بگویید که الآن برای شما مهم نیست ولی باور کنید در آینده مشکل ساز خواهد بود. همسر شما باید توانایی ایجاد ارتباط مؤثر و البته سالم را با اطرافیان خود، شما و خانواده‌تان داشته باشد.

  • انتخاب همسر - سطح تعهد

تعهد همیشه رکن اصلی یک رابطه سالم و پایدار است و اگر می‌خواهید در انتخاب همسر خود موفق شوید باید تعهد را جدی بگیرید. به تک تک رفتارهای او دقت کنید؛ خودتان بعد از چند ماه معاشرت متوجه می‌شوید که آیا او می‌تواند به زندگی مشترک با شما متعهد باشد یا خیر؟

  • انتخاب همسر - هماهنگی جنسی

نکته‌ای که باعث طلاق‌های زیادی در ایران شده، همین مسئله جنسی است. وقتی از نظر جنسی در زندگی مشترک به بن بست بخورید، دعوا و مشکلات شما خود را نشان می‌دهد. رضایت جنسی یک مسئله دو طرفه است؛ شما به عنوان یک زن یا یک مرد باید با همسر خود در این مسئله یک راه را بروید. شناخت نیازها و توانمندی‌های جنسی باعث می‌شود تا در انتخاب همسر و زندگی آینده خود مشکلی به وجود نیاید. خجالت را کنار بگذارید و به شکل واضح راجع به نیازهای جنسی خودتان صحبت کنید.

انتخاب همسر

چقدر برای شناخت و انتخاب همسر وقت لازم است ؟

در بحث انتخاب همسر و ازدواج، روانشناسان دنیا ممکن است دیدگاه‌های متفاوتی درباره زمان لازم برای شناخت و ازدواج یک فرد داشته باشند. برخی از روانشناسان معتقدند که برای شناخت کامل یک فرد شما باید زمان طولانی بگذارید در حالی که بعضی‌ها بر این باورند که با توجه به شرایط مختلف می‌توان یک فرد را در مدت زمان کوتاه‌تری شناخت. با این حال زمانی که برای شناخت و انتخاب همسر لازم دارید، به عوامل زیر بستگی دارد:

  • انتخاب همسر - فردیت و شخصیت

همه آدم‌ها با یکدیگر متفاوت‌اند ممکن است یک نفر را با رفتارهایش در شش ماه و فرد دیگری را تازه بعد از چند سال بشناسید.

  • انتخاب همسر - نوع و مدت رابطه

نوع رابطه‌ای که شروع می‌کنید هم خیلی مهم است؛ اگر رابطه شما با دوستی شروع شود و مدت زیادی را کنار هم بگذرانید قطعاً شناخت بهتری از یکدیگر پیدا می‌کنید تا موقعی که به صورت سنتی با هم آشنا شوید. هر دختر و پسری در شروع رابطه عاطفی، خود واقعیش را بروز نمی‌دهد و پس از مدت‌ها متوجه ابعاد تازه‌ای از او می‌شوید که در گذشته نمی‌دانستید. منظورمان این است که دلتان را به رفتارهای خوب و خوش اول رابطه عاطفی گرم نکنید؛ بالاخره هر کسی چیزی برای پنهان کردن دارد.

انتخاب همسر

  • انتخاب همسر - شرایط فردی و زمان

مسئولیت‌ها و اتفاقات خوب و بد زندگی می‌تواند فرصت مناسبی برای شناخت و انتخاب همسر آینده شما باشد. همه این‌ها در کنار هم تعیین کننده زمانی است که برای شناخت و انتخاب همسر نیاز دارید.

روانشناس رابطه چه تأثیری در انتخاب همسر دارد ؟

نقش روانشناس رابطه در انتخاب همسر به صورت زیر خلاصه می‌شود:

  • شناخت خود

روانشناسان به شما کمک می‌کنند تا بهترین آگاهی را درباره خودتان و نیازهایتان به دست آورید. این شناخت کمک می‌کند تا به شیوه درستی ویژگی‌ها، ارزش‌ها و باورهای خود و انتظاری که از یک همسر خوب دارید را پیدا کنید.

  • تعیین معیار های انتخاب همسر

روانشناسان با توجه به تجربیات شما و شناخت شخصیتتان به شما کمک می‌کنند تا معیار های ازدواج درست را شناسایی کنید. در این صورت درک می‌کنید کدام صفات و ویژگی‌ها با انتظارات شما مطابقت دارد.

  • پشتیبانی در شناخت بهتر

روانشناس رابطه با برگزاری جلسات مشاوره و ارائه راهنمایی‌های لازم در فرایند شناخت همسر آینده به شما کمک می‌کنند. تست‌های روانشناسی و شناختی که آن‌ها از آدم‌ها دارند کار شما را در انتخاب همسر راحت‌تر می‌کند.

انتخاب همسر

کلام آخر

فردی که به عنوان شریک زندگی خود انتخاب می‌کنید در تک تک لحظات خوب و بد زندگیتان کنار شما خواهد بود. وقتی می‌خواهید به خواستگاری او جواب بدهید چشمان خود را ببندید و ببینید می‌توانید حضور او را همه جوره با همه بدی و خوبی‌هایش در تمام زندگی خود قبول کنید یا نه؟ معیارهای انتخاب همسر و ارزش خود را پیدا کنید و برای شناخت او، توانایی وارد شدن به زندگی مشترک، مستقل شدن و ... از خدمات روانشناسی استفاده کنید.

به دنبال همسر خوبی با اهداف مشابه خود بگردید و به همدیگر در رسیدن به هدف‌هایتان کمک کنید. امیدواریم این مقاله از بیاتو عروسی جوابگوی سؤال‌های شما بوده باشد. در آخر باز هم پیشنهاد می‌کنیم به سراغ یک روانشناس خوب بروید تا همه چیز در مسیر درستی قرار بگیرد.